1 / 2

"Dader (20) doodde eerst moeder"

De man die in een basisschool in Connecticut meerdere kinderen en volwassenen de dood heeft ingejaagd, heeft eerst zijn moeder gedood. Daarna is de twintigjarige Adam Lanza naar Newtown gereden om er een bloedbad aan te richten.

tmas

Lanza schoot eerst in zijn woning in Hoboken (New Jersey) zijn moeder dood. Dan heeft hij haar wapens genomen en is hij naar de school in Newtown gereden. Daar liet de directrice hem met een knop binnen omdat ze hem herkende. Daarop heeft hij haar neergeschoten en is hij dadelijk naar de klas van zijn moeder gegaan. In haar klasje zouden de meeste doden zijn gevallen.

In totaal heeft zijn raid aan 26 mensen het leven gekost. 20 kinderen en 6 volwassenen. Daarna pleegde hij zelfmoord gepleegd. De politie heeft geen schoten gelost.

In en rond het gebouw vond de politie drie wapens terug. Twee kleinere vuurwapens (type Glock en Sig Sauer) en een groter geweer. Hij droeg op het moment van de schietpartij een kogelvrij vest.

De twintigjarige Lanza groeide op in Newtown. Volgens ex-klasgenoten was hij vroeger een intelligente, introverte en nerveuze jongen. Enkele Amerikaanse media melden dat hij autistisch zou zijn, maar dat is nog niet bevestigd. Over zijn motief bestaat nog geen duidelijkheid.

Lees ook: Twintig kinderen gedood bij schietpartij in Amerikaanse basisschool

Belga Foto EPA

Nu in het nieuws