Nieuwe regeling voor inschrijvingen in basisscholen

In de basisscholen in en rond Mechelen geldt vanaf volgend schooljaar een nieuwe regeling voor de inschrijvingen. Die moeten het voor de ouders mogelijk maken om makkelijker in te schrijven. Ook Bonheiden, Sint-Katelijne-Waver en Zemst volgen dezelfde regels.

jatimmermans

"Het grootste verschil is dat er nu een voorrangsperiode is. In de scholen uit het Mechelse kunnen ouders de broers en zussen van leerlingen al inschrijven vanaf 7 januari tot 25 februari 2013. Ook de kinderen van personeel van een school kunnen in deze periode al inschrijven", legt voorzitter Freddy Vansteenwegen uit.

Basisschool Sint-Maarten uit Hombeek werkt als enige met aanmeldingen. "Dat wil zeggen dat ze toelating van ons hebben om bepaalde criteria op te nemen. Een verplicht criterium is dat kinderen die dichtbij wonen voorrang krijgen. Scholen kunnen nog andere criteria laten opnemen, en bijvoorbeeld voorrang geven aan allochtone leerlingen. Dat heeft als voordeel dat het dan geen rol meer speelt als je al dan niet eerst in de rij hebt gestaan op de eerste inschrijvingsdag. Als de voorwaarden in het overkoepelend decreet na dit jaar verlengd worden, zullen dus vermoedelijk nog meer scholen instappen."

Bert Provoost

Foto BelgaMEER OVER Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio