Antwerpen start oorlog tegen drugs

De stad Antwerpen trekt volgend jaar voluit ten strijde tegen drugs. Bij de drugsafdeling van de lokale politie komt er een verdrievoudiging van het aantal manschappen, terwijl kleine gebruikers een boete zullen krijgen of voor de rechter zullen moeten verschijnen.

drombouts

De strijd tegen drugs vormt een belangrijk onderdeel van het nieuwe bestuursakkoord van N-VA, CD&V en Open Vld in Antwerpen. Maar ook het parket heeft een strategie uitgewerkt. "De gebruikers die geen overlast veroorzaken, worden momenteel zo goed als ongemoeid gelaten", zegt procureur des konings Herman Dams. "Zo creëren we een zeer mooie markt voor de dealers. We gaan de gebruikers dus aanpakken, om zo de drugsmarkt te verstoren en de dealers de stad uit te jagen."

Wie met een gebruikersdosis drugs wordt betrapt, zal via een snelrechtsprocedure worden vervolgd. Dat houdt in dat iemand die wordt betrapt met een gebruikershoeveelheid, een minnelijke schikking voorgesteld krijgt. Wie niet wil betalen, moet voor de rechter verschijnen.

Lees meer in Gazet van Antwerpen.

AK