Twee kinderrockfestivals op één dag

De oorlog in de wereld van de kinderrockfestivals duurt voort en wordt héél concreet. Een maand nadat de provincie de organisator van Pennenzakkenrock aan de kant zette, pakt die laatste uit met een alternatief festival op dezelfde dag: PZR Kempen.

ikerremans

De provincie Antwerpen organiseerde in 1995 voor de eerste keer Pennenzakkenrock. In 2003 kende het festival een piek met 27.000 bezoekers, maar daarna ging het alleen maar bergaf met een dieptepunt in 2010 met minder dan 20.000 bezoekers. Dat jaar sloot de provincie een driejarig contract met Relax VOF van Geert Torfs. Het festival groeide terug tot meer dan 25.000 bezoekers, maar toch werd de organisator aan de kant gezet wegens 'grote tekortkomingen'.

De man laat het niet aan zijn hart komen. "Wij organiseren op 27 juni (de dag dat ook Pennenzakkenrock op het Zilvermeer in Mol zal doorgaan, red.) een eigen PZR Kempen op het Sportadomein in Tongerlo", aldus Geert Torfs. "Het contract is getekend voor drie jaar. Ook de gemeente Westerlo is al akkoord. We hebben al 13.000 inschrijvingen. De scholen zijn al op de hoogte."

Pennenzakkenrock zelf gaat ook door. Een maand geleden lieten de organisatoren nog verstaan dat ze niet wakker lagen van een alternatief festival. "Het staat iedereen vrij iets te organiseren", aldus Jean-Pierre Buelens van het Zilvermeer toen. Er loopt ook nog steeds een juridisch geschil omdat Relax VOF de provincie beticht van contractbreuk.

VTT Foto Hilde Van Geirt

MEER OVER Mol

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio