Parket communiceert niet meer over gezinsdrama

Het parket van Leuven gaat voorlopig niet meer communiceren over het vermoedelijke gezinsdrama woensdagmiddag in Molenstede bij Diest. "Wij dienen de verdere onderzoeksverrichtingen af te wachten. Ten vroegste vrijdag zal er opnieuw over deze zaak kunnen gecommuniceerd worden", zegt parketwoordvoerster Sarah Callewaert.

ikerremans

Bij het vermoedelijke gezinsdrama in Diest zijn woensdagmiddag drie jonge kinderen van twee, vier en zes jaar om het leven gekomen. Hun moeder werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht, maar is ondertussen buiten levensgevaar.

De slachtoffers zijn overgebracht naar Leuven, waar de wetsgeneesheer een autopsie gaat uitvoeren. Over het motief en de juiste omstandigheden van het drama bestaat nog geen duidelijkheid, maar het heeft er alles van weg dat de 36-jarige vrouw eerst de kinderen heeft omgebracht en vervolgens geprobeerd heeft een einde te maken aan haar eigen leven.

Lees ook: Gezinsdrama Diest: Kinderen waren hoogbegaafd

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij Tele-Onthaal (106 of www.tele-onthaal.be) of de Zelfmoordlijn (02-649.95.55 of www.zelfmoordlijn.be).

MEER OVER Diest

Nu in het nieuws