Verstrepen voelt zich slachtoffer van "politieke afrekening"

De door de Hasseltse rechtbank veroordeelde Vlaams volksvertegenwoordiger Jurgen Verstrepen reageert donderdag in een geschreven verklaring "verbijsterd en verontwaardigd" op de uitspraak. Hij werd veroordeeld tot 2 maanden rijverbod en 2.915 euro boete wegens een ongeval met stoffelijke schade, dronken sturen en vluchtmisdrijf op 3 juni 2010 in Hasselt.

jrosquin

Verstrepen blijft erbij dat zijn vriendin achter het stuur van de wagen zat en noemt het proces een "afrekening". Hij overlegt met zijn raadsman voor verdere stappen.

'Politiek proces'

"Ik sta te kijken van dit politiek proces voor een plastic lichtkegel en een verkeersbord", aldus Verstrepen. "Ik ben vrij zeker dat iemand anders dit niet zou meemaken. Ik wil blijven geloven in onze rechtsstaat, maar men maakt het mij zeer moeilijk: machtsmisbruik, politionele intimidatie, schending van de privacy, twijfelachtige getuigenissen, het negeren van mijn klacht bij het comité P en het inlichten van de pers, voor ik officieel op de hoogte was gebracht. Dit is een aanfluiting van de democratie", klinkt het scherp.

"Ik heb niet gereden, want anders nam ik zeker mijn verantwoordelijkheid. Eerst wist de getuige, een overijverige politieagent, niet wie de chauffeur was. Toen men wist dat de wagen mijn eigendom was werd plots de verklaring aangepast dat ik de chauffeur was. Ik twijfel aan de objectiviteit van de politie Hazodi", aldus Verstrepen.

"Beangstigend"

"Het is beangstigend dat Hazodi mij opgespoord heeft bij mijn vriendin, nadat ze alle op- en afritten van de autosnelweg in Limburg hadden afgezet. In een afzonderlijk verhoor werd mijn vriendin bedreigd en gedwongen haar verklaringen aan te passen. Ik stel me de vraag of alle politici in Hasselt zo gevolgd worden in hun doen en laten", vervolgt het Vlaams parlementslid.

"Dit allemaal door een onoplettendheid van mijn vriendin voor het omver rijden van een plastic kegel zonder slachtoffers of betrokkenen. Ik had, dat geef ik toe, in het holst van de nacht kunnen rondbellen, want voor zo'n aanrijding volstaat het de verzekering te contacteren", aldus nog Verstrepen.

Foto: Belga

Lees ook: Rijverbod voor Jurgen Verstrepen na vluchtmisdrijf blijft behouden

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER