5.200 lopers op GvA Santa Run: Foto's én uitslagen

Jelle Tielemans (24) uit Berlaar won zaterdag de zesde Santa Run van Gazet van Antwerpen. Verkleed als de kerstman legde hij het natte parcours af in 17'26''.

phendrickx

Bekijk hier de uitslagen.

Nooit eerder verschenen er meer kerstmannen en -vrouwen aan de startmeet van de meest voorspelbare loopwedstrijd van het land, met de populaire Laplander als traditionele winnaar. "Dit jaar waren ze met 5.200", zegt organisator Greg Broekmans. "Tien dagen geleden al bereikten we het maximum aantal deelnemers. Ook de tweehonderd extra plaatsen waren meteen weg."

Ondanks de aanhoudende stortbuien maalden de deelnemers het hele traject af, goed voor 5km door het centrum van de stad. "Nu hebben we alles al gehad: een sneeuw- en een regeneditie", stelt Broekmans vast. "De ultieme weersomstandigheden? Nul graden en kurkdroog. Dat was vandaag wel anders."

Jenever

Jelle Tielemans eindigde als eerste, op de hielen gezeten door Matthias Van Trier (15) uit Stabroek en Duffelnaar Laurens Boonen (19). "Echt scherp vind ik mijn tijd niet", lacht Jens. "Normaal kan ik beter. Aan de jenever zal het niet liggen. Toen ik het jeneverkraam aan de Meir passeerde, stond er nog niemand klaar met de borrels."

Ilse Vermeiren (43) uit Brecht bereikte als eerste 'kerstvrouw' de finish. Ze deelt de top drie met Sigrid Hermans (22) uit Zottegem en de Kempense Paula Coenen (55). Bij de jongste deelnemers was Essenaar Jens Dictus (11) de snelste.

Meest opvallende deelnemers waren Bert 'Sinterklaas' Geeraerts, rendier Gert Ardies uit Brasschaat en Schildenaar Nick De Cock, die voor de Santarun zelfs zijn hond Rizwan in een kerstpak hees. Afsluiten deden de 5.200 kletsnatte deelnemers met een Santa Run Party in de Waagnatie.

Peter Briers Foto's Sarah Van den Elsken

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio