Rijverbod voor Jurgen Verstrepen na vluchtmisdrijf blijft behouden

Rijverbod voor Jurgen Verstrepen na vluchtmisdrijf blijft behouden

Rijverbod voor Jurgen Verstrepen na vluchtmisdrijf blijft behouden

Print
Deurne - Jurgen Verstrepen (46), Vlaams parlementslid voor LDD, mag ook van de correctionele rechtbank in Hasselt twee maanden niet met de wagen rijden. Verstrepen had het rijverbod, dat hij opgelegd had gekregen wegens vluchtmisdrijf in Hasselt, aangevochten maar vangt dus bot.

Het ongeval gebeurde op 3 juli 2010. Een bestuurder reed met zijn BMW tegen de signalisatie op de Luikersteenweg in Hasselt. Een politieman die het gebouw van de federale politie op dat ogenblik verliet, zag dat de bestuurder van de BMW uitstapte en daarna zijn weg vervolgde.

De wagen werd later aangetroffen bij de vriendin van Jurgen Verstrepen in Hasselt. De LDD-politicus uit Deurne legde een positieve ademtest af en beweerde dat hij niet achter het stuur had gezeten, maar zijn vriendin. Die legde ook een positieve ademtest af.

Verstrepen was door de politierechter tot vier maanden rijverbod en 2.915 euro boete veroordeeld, maar ging in beroep waardoor de correctionele rechtbank zich over de zaak boog. Die bevestigde de boete plus een schadevergoeding van 500 euro.

Verstrepen had de nietigverklaring gevraagd omdat de politie zijn parlementaire onschendbaarheid niet opgeheven had maar ook daar had de rechter geen oren naar.

Foto PhotoNews

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio