Gezinsdrama Diest: Kinderen waren hoogbegaafd

Print

Gezinsdrama Diest: Kinderen waren hoogbegaafd

Terwijl haar twee oudste kinderen in de buurt aan het spelen waren, heeft een moeder uit Diest woensdagmiddag haar drie jongste kinderen om het leven gebracht. De vrouw kampt met psychische problemen.

Ils G. (36) bracht haar kinderen van twee, vier en zes jaar om het leven terwijl haar man op zijn werk was. Daarna probeerde ze vergeefs zichzelf om te brengen. Ze werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht, maar haar toestand is intussen stabiel.

Haar twee andere, oudere kinderen waren bij de buren aan het spelen. Mogelijk hebben zij bij hun thuiskomst de hulpdiensten verwittigd. Die vonden Emil, Arno en Nell dood in hun bedjes.

In het huis werd een grote hoeveelheid pillen aangetroffen. Het Leuvense parket gaat ervan uit dat de kinderen vergiftigd zijn, maar de autopsie donderdag moet meer duidelijkheid geven.De vrouw kampt al lange tijd met zware psychische problemen. Op haar blog schreef ze dat ze aan de ziekte van Lyme leed en dat ze vreesde niet meer voor haar kinderen te kunnen zorgen. De hoogbegaafde kinderen kregen allemaal thuisonderwijs van Ils G.

De vrouw zal nu een psychiatrisch onderzoek ondergaan om te bepalen of ze thuishoort in de gevangenis. Ze zou vandaag, donderdag, al verhoord kunnen worden.

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij Tele-Onthaal (106 of www.tele-onthaal.be) of de Zelfmoordlijn (02-649.95.55 of www.zelfmoordlijn.be).

GW / TG

Foto's: Tom Palmaers

Lees ook: Moeder doodt 3 kinderen in Diest

Nu in het nieuws