Ait Daoud: "Ik kan het, dat weet ik"

Niet Bart De Wever, maar Nabilla Ait Daoud (35) trok gisteren alle media-aandacht naar zich toe. De zaakvoerster van een broodjeszaak op het Antwerpse Zuid is de nieuwe schepen van Jeugd, Milieu en Dierenwelzijn én de eerste Antwerpse schepen met Marokkaanse roots. “Ik kan het, dat weet ik.”

ikerremans

“Het woord ‘allochtoon’ mag zo stilaan wegvallen”, zegt ze. “Ik ben hier geboren, ben volledig ingeburgerd en betaal netjes belastingen. Ik ben een Antwerpenaar. Voor N-VA zijn we allemaal Antwerpenaars, ongeacht onze afkomst, kleur of religie. Ik ben dus zeker geen excuus-allochtoon.”

"Die kritiek had ik verwacht van Vlaams Belang, maar hij kwam uit linkse hoek. Ik heb veel racistische opmerkingen moeten slikken gedurende de campagne. Blijkbaar hebben sommigen moeite met mijn keuze voor N-VA. Ze gingen zelfs zo ver dat ze de naam van mijn zaak besmeurden. De naam van het broodje ‘tramezzino’ zou bedacht zijn door een aanhanger van Benito Mussolini en dat is dan blijkbaar voldoende om mij in die hoek te duwen."

U bent apothekersassistente van opleiding en nu zelfstandig ondernemer. U hebt geen enkele politieke ervaring. Gaat dat u niet opbreken? "Ik ben al zeven jaar zaakvoerder van Tramezzini en de zaken gaan goed. Je moest eens weten hoeveel zelfstandigen er in die zeven jaar al op de fles zijn gegaan. Ik weet dus heel goed wat ondernemen is. Ik ben ook een doorzetter. Uiteraard is dit allemaal nieuw voor mij. Geef me gewoon wat tijd om me in te werken, om mijn dossiers te bestuderen. Mijn partij heeft blijkbaar vertrouwen in mij. Wat ik van de Antwerpenaars en van jullie, journalisten, vraag, is dat jullie ook vertrouwen hebben in mij. Ik kan het, dat weet ik."

Je mag de nieuwe schepen van Jeugd toch vragen wat haar prioriteiten zijn? "Ik weet pas sinds maandag dat ik die functie zou krijgen. Ik heb al veel contacten met jongeren, zoals met de scouts of met Let’s Go Urban. Die contacten ga ik verder uitbouwen. En er staan heel wat nieuwe projecten op stapel, zoals een nieuwe jongerenruimte aan het Centraal Station. Maar nogmaals, geef me de tijd en het vertrouwen om me in te werken."

Lees het volledige interview met Nabilla Ait Daoud in Gazet van Antwerpen.

Wim Daeninck Foto Belga

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER