Kindje Jezus prematuur geboren in Zandhoven

Print

Kindje Jezus prematuur geboren in Zandhoven

Zandhoven - In de kerststal van Zandhoven-centrum is het Kindje Jezus bijna drie weken te vroeg, prematuur, geboren. Hoewel Jezus normaal pas op 24 december in de kribbe wordt gelegd, is de Heilige Familie onder de Zandhovense kerktoren al compleet. Bovendien beschikt Jozef wel over een bijzonder funky haarbos en lijkt Moeder Maria met haar twee lange blonde vlechten een beetje op Rapoenzel. Ook de Drie Koningen en de herder zien er nogal - euh - apart uit. Alle figuren staan er ook met gebalde vuisten.
Vroeger verzorgde de middenstand de kerststal, sinds enkele jaren heeft de gemeente die taak op zich genomen. "Ligt het Kindje Jezus er al in?", vraagt Jef Vertruyen van het naastgelegen café Sport verwonderd als we hem erop wijzen. "De vorige jaren had ik een sleutel en legde ik 'de kleine' erin als het zover was", zegt Jef. "Als ze mij opnieuw een sleutel geven, zal ik hem wegnemen en opnieuw ten gepasten tijden geboren laten worden."

Sinds vandalen de kerstbeelden vernielden enkele jaren geleden, zijn er nu etalagepoppen ter vervanging. De schilder van de gemeente tekende gezichten op de poppen. Niet slecht, al ziet de herder er nogal vrouwelijk uit met roodgestifte lippen en zijn de pruiken nogal opvallend.

Ook in Massenhoven staat de kerststal sinds het voorbije weekend onder de kerktoren opgesteld. De ouderraad van gemeentelijke basisschool 't Kroontje verzorgt daar de kerststal. Hier is de kribbe wel nog leeg.

KMa

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio