Genk wint in zondvloed van Lierse

Genk wint in zondvloed van Lierse

Genk wint in zondvloed van Lierse

Print
Racing Genk heeft de drie punten binnengehaald tegen SK Lierse. In bij momenten bijna apocalyptische omstandigheden wonnen de Limburgers met 4-1.

In de eerste helft had de thuisploeg het nochtans knap lastig met Lierse. De beste kansen waren voor de bezoekers, Genk kon daar zelf weinig tegenover stellen. Tot overmaat van ramp zagen de Limburgers spits Jelle Vossen geblesseerd uitvallen.

Na de rust ging het Racing een pak beter af. Op een veld dat na een ware zondvloed tot een modderpoel was herschapen haalde Genk de buit binnen. Al na enkele minuten scoorde Gorius de openingstreffer, Barda verdubbelde die score met een mooie omhaal na een hoekschop. Na een foutje van de Lierse-verdediging tikte Plet de 3-0 met de tip van zijn schoen binnen.

Even leek het erop dat ook Genk met een monsterscore zou uitpakken, maar het was integendeel Lierse dat tegenprikte via een vrije trap van Menga, die door Hazurov in doel werd gekopt. Maar het kalf was toen net als het veld al lang verdronken, en verder kwam Lierse niet meer. Barda pakte in de slotminuten nog zijn tweede goal van de avond mee vanop de stip.

In de stand rukt Genk naar de derde plaats op. Het heeft 35 punten, acht minder dan RSC Anderlecht en twee minder dan Zulte Waregem. Lierse is vijftiende en op één na laatste. Het heeft één punt achter op Waasland-Beveren en vier voor op Cercle Brugge. De laatste overwinning van Lierse tegen Genk dateert ondertussen al van 4 maart 2000.

MEER VOETBALNIEUWS