Netanyahu: "Toespraak toont aan dat Hamas niet klaar is voor compromis"

Netanyahu: Toespraak toont aan dat Hamas niet klaar is voor compromis

Netanyahu: "Toespraak toont aan dat Hamas niet klaar is voor compromis"

Print
"De voorbije 24 uur hebben we opnieuw het ware gezicht van Hamas gezien", zei de Israëlische eerste minister Benjamin Netanyahu zondag aan zijn kabinet. "Ze hebben absoluut niet de intentie om een compromis te vinden. Ze willen onze staat vernielen." De islamistische organisatie vierde zaterdag haar 25ste verjaardag, onder meer met een toespraak van Khaled Meshaal, de leider in ballingschap.

President Shimon Peres vergeleek Hamas tijdens een conferentie in Tel Aviv met een "fles vergif".

Netanyahu haalde ook uit naar Mahmoud Abbas, president van de Palestijnse Autoriteit, omdat hij de uitspraken van Meshaal niet veroordeelde. Niettemin riep Peres ertoe op om de onderhandelingen met de Fatahpartij van Abbas verder te zetten. "We hebben de keuze tussen iemand die een tweestatenoplossing steunt, en iemand die de vernietiging van Israël wil. Geen van de twee is perfect, maar de keuze is duidelijk."

In zijn toespraak beloofde Meshaal dat hij Israël nooit zal erkennen. Hij riep ook op tot een heilige oorlog om heel Palestina te bevrijden. Vele honderdduizenden aanhangers woonden de toespraak in Gaza Stad bij.

Belga
Nu in het nieuws