Club deelt zwak Beerschot 1-7 mokerslag uit

Club deelt zwak Beerschot 1-7 mokerslag uit

Club deelt zwak Beerschot 1-7 mokerslag uit

Print
Anderlecht scoorde zaterdag tegen Bergen vijf keer, Standard trapte er tegen Charleroi zes in goal. 'Dat kan beter', moeten ze in Brugge gedacht hebben. Club verslond een klungelend en blunderend Beerschot met maar liefst 1-7.

Lang moest Brugge niet wachten op de eerste goal: na vier minuten was het al raak op 't Kiel. Donk nam een cadeau van doelman Vanlangendonck dankbaar in ontvangst. Het zou niet de laatste Beerschotblunder van de middag zijn. In de beginfase van de wedstrijd hielden de Antwerpenaren nochtans goed staand, maar na een half uur was de voorsprong van Club toch al verdrievoudigd: Bacca na een snedige counter en Lestienne met een mooie vrije trap zetten de 0-3 rustcijfers op het bord.

Na rust pikte ook Tchité zijn goal mee en lukte Bacca zijn tweede van de namiddag via een afgeweken schot. Dayan lukte 20 minuten voor tijd de eerredder voor de Ratten, maar de wederoptredende Zimling en Refaelov maakten de vernedering compleet: 1-7.

In de stand blijft Club op 11 punten van leider Anderlecht. De West-Vlamingen komen op 32 punten, dat zijn er evenveel als Standard en Genk. De Limburgers kunnen wel derde worden als ze zondagavond winnen van Lierse. Beerschot blijft op 18 punten en is twaalfde.

Meer voetbalnieuws