Drie op een rij voor Sven Nys in de Druivencross

Drie op een rij voor Sven Nys in de Druivencross

Drie op een rij voor Sven Nys in de Druivencross

Print
Met een derde opeenvolgende overwinning in de Druivenveldrit heeft Sven Nys zondag de wisselbeker Vrebos en de daaraan verbonden cheque van 12.500 euro binnen. Nys wachtte in de Brabantse modder twee ronden af, maar rekende daarna af met de concurrentie. Niels Albert bedreigde hem het langst en werd tweede, Klaas Vantornout derde.

Nys nam in Overijse aanvankelijk een afwachtende houding aan. Meer dan meeschuiven in een kopgroep met zeven, met daarbij ook Marcel Meisen, Thijs van Amerongen, Klaas Vantornout, Niels Albert, Rob Peeters en Radomir Simunek deed hij in de aanvangsronde niet. Zelfs toen Albert in de tweede ronde een aanval van Vantornout beantwoordde, liet hij zich niet verleiden. De Belgische kampioen nam rustig zijn tijd en reed naar Vantornout nadat Albert in een schuine afdaling een stuurfout gemaakt had.

Lang duldde Nys het gezelschap van Vantornout niet. Half wedstrijd dreef hij op de zwaarste stroken het tempo op en seconde na seconde moest Vantornout hem laten rijden. Ook Albert kreeg de kloof niet meer dicht eens hij voorbij Vantornout geraakt was. Nys maakte amper een foutje en had van alle renners in de Druivencross de meeste kracht in de kuiten. Verdiende overwinning dus voor Nys, die op een overwinning komt van de zes zeges van Roger De Vlaeminck in Overijse.

Belga/foto Belga
Meer sportnieuws