Australische zender noemt zelfdoding verpleegster Middleton "onvoorzienbaar"

Australische zender noemt zelfdoding verpleegster Middleton onvoorzienbaar

Australische zender noemt zelfdoding verpleegster Middleton "onvoorzienbaar"

Print
De Australische radiozender die de Britse verpleegster opbelde, heeft de mogelijke zelfdoding van die verpleegster "onvoorzienbaar" genoemd. De zender heeft ook aangekondigd de procedures voor uitzending te willen herzien.

Verantwoordelijken van Southern Cross Austereo, de groep die eigenaar is van de radiozender 2Day FM, zijn in spoed bijeengekomen om de brief van Lord Simon Glenarthur te bespreken. Lord Glenarthur is voorzitter van het Londense King Edward VII-ziekenhuis. Zaterdag noemde hij in een brief de telefoongrap van de zender "extreem dom".

"We zijn allen zeer teleurgesteld over de gebeurtenissen van de voorbije dagen. Ze zijn echt tragisch", hebben de verantwoordelijken geantwoord aan Lord Glenarthur, volgens Australian Associated Press. "Het is nog te vroeg om alle details te kennen die geleid hebben tot deze tragische uitkomst, en we wachten op de resultaten van het onderzoek. We kunnen u verzekeren dat we zullen meewerken aan dit onderzoek."

"We hebben eerder al gezegd dat de zelfdoding van de verpleegster niet te voorzien was en zeer betreurenswaardig", aldus nog het antwoord van Southern Cross Austereo. "Ik kan u verzekeren dat we onmiddellijk maatregelen zullen treffen en onze procedures voor uitzending zullen herzien."


Belga
Nu in het nieuws