Poederstraat krijgt fietssuggestiestroken

Poederstraat krijgt fietssuggestiestroken

Poederstraat krijgt fietssuggestiestroken

Print
Arendonk - Wie wil trainen voor Parijs-Roubaix kan nog even in de Poederstraat in Arendonk terecht. De kasseien naast de weg zijn vaak de enige uitweg voor fietsers die vrachtwagens moeten kruisen. Maar begin volgend jaar wordt de nieuwe weg voorzien van rode fietssuggestiestroken.

De Poederstraat is de enige ontsluitingsweg voor de fabriek van Ravago Plastics. Maar de weg ligt er erbarmelijk bij. De betonnen verharding is te smal om wagens of vrachtwagens te laten kruisen. Daarom ligt aan beide kanten van de weg een kasseiverharding van ongeveer een meter breed. Maar die kasseistroken zijn in enorm slechte staat, net als de betonnen verharding van de weg.

Dat probleem wordt begin volgend jaar verholpen. Begin 2013 starten de werken. Tegen de zomer moet de straat zijn aangesloten op het rioleringsnet en zal het nieuwe wegdek zijn aangelegd. "In het ontwerp is gekozen voor een betonweg met fietssuggestiestroken een groene berm en open grachten" legde Tom Van den Eynde van ontwerpbureau Arcadis uit op de eerste bewonersvergadering eind november.

Het ontwerp voorziet een weg van 5,25 meter met twee goten van een halve meter aan de kant van de weg. Op de betonweg worden twee rode fietssuggestiestroken voorzien van 1,20 meter rechts en links op de weg. Tussen de weg en de open grachten wordt een berm van een meter voorzien.

Tijdens de werken wordt een omleiding voorzien voor het bewonersverkeer en het verkeer naar en van Ravago. Bewoners zullen kunnen aan- en afrijden via de Roeststraat en de Polderstraat. Daarvoor wordt een tijdelijke kiezelweg van 230 meter aangelegd om de Roeststraat en de Polderstraat met elkaar te verbinden.

Ook het vrachtverkeer naar Ravago zal deze weg gebruiken als aanrijroute richting Ravago. Om weg te rijden zullen de vrachtauto's gebruik moeten maken van de tijdelijke weg door de Rode Del. Hiervoor zal meer dan twee kilometer kiezelverharding worden aangebracht op de bos- en zandpaden. Maar ook die tijdelijke verharding zal niet alle problemen oplossen. Op de tijdelijke weg zorgen bomen en bochten voor zes serieuze knelpunten.

TCLA

Beeld Google Maps

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio