Jarig Polderke geeft eindejaarsgeschenk

Regioblad De Polder bestaat zestig jaar en is waarschijnlijk nog het enige koopblad in Vlaanderen dat volks streeknieuws brengt. Iedereen ten noorden van Antwerpen kent het blad als 't Polderke, een geesteskind van wijlen Stan Hendrickx.

Erik Vandewalle

Stan schreef elke week een cursiefje. De zestig mooiste en grappigste zijn gebundeld ter gelegenheid van het 60-jarig bestaan. Deze bloemlezing krijgen lezers van 't Polderke als nieuwjaarsgeschenk bij het laatste nummer van 2012.

"Waar mensen zijn, is nieuws!. Met deze slagzin schoof de 24-jarige Stan Hendrickx de kritiek opzij als zou er in de polder te weinig nieuws zijn om elke week een blad te vullen. 24 februari 1952 rolde het eerste nummer van de pers : vier pagina's streeknieuws voor twee frank. Vanaf het begin wordt de officiële naam nauwelijks gebruikt, want iedereen koopt en leest 't Polderke. "En wat niet in 't Polderke staat, is geen nieuws", volgens Stan.

Ondertussen zorgt een nieuwe generatie van de familie Hendrickx voor het poldernieuws. Helena Van Looveren, nichtje van wijlen Stan, loodste het regioblad de 21ste eeuw binnen. "Tot twee jaar geleden verscheen 't Polderke wekelijks op krantenpapier. De krantenuitgave maakte plaats voor een tweewekelijks magazine, ondersteund door onze website.

Info : www.polderke.be

Erik VandewalleMeer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio