Mieke De Moor (Vlaams Belang) staat zetel af aan Paul Stulens

Mieke De Moor (Vlaams Belang) staat zetel af aan Paul Stulens

Mieke De Moor (Vlaams Belang) staat zetel af aan Paul Stulens

Print
Zandhoven -

Vlaams Belang-lijsttrekster Mieke De Moor heeft de gemeenteraadsvoorzitter ingelicht dat ze haar mandaat als gemeenteraadslid voor de volgende legislatuur vrijwillig afstaat aan VB-voorzitter Paul Stulens.

Vlaams Belang Zandhoven werd op 14 oktober grotendeels opgepeuzeld door N-VA.
Van de huidige vier zetels kon er slechts één gered worden. Normaal zou Mieke De Moor als lijsttrekster en met de meeste voorkeursstemmen (331) logischerwijze die ene zetel opnemen. Maar de Vierselse heeft nu zelf gevraagd aan Paul Stulens om de enige Vlaams Belang-zetel in de gemeenteraad te gaan bemannen. Volgens haar is hij de beste kracht. Stulens is voorzitter van Vlaams Belang in Zandhoven en zetelde de voorbije legislatuur ook al. "Ondanks zes jaar belangloze en rechtlijnige inzet, kregen wij rake klappen", motiveert De Moor haar beslissing. "Het resultaat was bedroevend. Toch ben ik onze 764 trouwe Vlaams Belang kiezers zeer dankbaar dat we, niettegenstaande het onrechtvaardige zetelverdelingssysteem, toch nog één zetel hebben behouden. Door dit tegenvallende resultaat ben ik van oordeel dat we nu onze beste kracht moeten inzetten in de gemeenteraad om voor de belangen van onze kiezers op te komen."

Het bestuur gaat akkoord met de overdracht. "Mieke zag het niet zitten om als alleenzetelende vrouw daar maandelijks tussen die bende te gaan zitten", zegt Paul Stulens. Eigenlijk koos de Zandhovenaar wel overduidelijk voor Mieke, want Paul behaalde met 92 voorkeurstemmen meer dan een derde minder dan haar. "Klopt, maar dat is de kracht van de lijsttrekker. Als je op de eerste plaats staat, krijg je automatisch meer stemmen", zegt Stulens. "Mieke is ontgoocheld dat we werden afgestraft door de N-VA-hype. Het bestuur zal de komende zes jaar echter op haar volledige inzet kunnen blijven rekenen."

Stulens is gemotiveerd, maar kan geen garantie geven dat hij de volledige zes jaar gaat volmaken. "Ik ben nu 64 jaar. Tegen dan zou ik 70 zijn. Maar er staan nog andere capabele kandidaten klaar om me eventueel af te lossen mocht het nodig zijn."

Kristin Matthyssen

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio