Gebundelde creativiteit met MAC

Gebundelde creativiteit met MAC

Gebundelde creativiteit met MAC

Print
Essen -Mieke Sanders, Annie Andriessen en Carla Mennes zijn samen MAC oftewel Meer - Apart - Curieus. Deze drie Essense dames zijn altijd creatief in de weer. Ze besloten hun krachten te bundelen en uit te pakken met een kunsttentoonstelling in GC de Oude Pastorij.


De drie vriendinnen kennen elkaar al geruime tijd maar vorig jaar gaven ze samen hun eerste tentoonstelling met schilderijen, beeldhoudwerken en hoeden.

“We proberen elkaar in ons werk te stimuleren”, zegt Carla Mennes (69). “Daarom bezoeken we elkaar regelmatig en bespreken elkaars werk, want meestal ben je toch individueel bezig en dan is het goed om te horen wat er eventueel anders kan. Eigenlijk kan je spreken van een vriendschappelijke ontmoeting tussen drie vriendinnen waarbij we elkaars werken kritisch bekijken.”

De werken die Mieke Sanders (57) maakt vinden hun oorsprong dicht bij zichzelf. “Het zijn geen mensen die voor mij poseren of zo. Meestal begin ik met het opzetten van materie op mijn doek. Dat kan stof zijn, maar ook stenen, zand of papier.
Meestal dingen die de meeste mensen weggooien. Daarna begin ik kleuren te zoeken en van daaruit werk ik verder.”

“Mijn manier van werken is een beetje vergelijkbaar”, legt Carla uit. “Maar ik werk vanuit chaos die ik dan begin te ordenen. Kleuren, vlakken en dan begin ik te zoeken. Het zijn tastbare schilderijen omdat je de structuur op het doek kan voelen.”

“Zo’n werk heeft ook het voordeel dat je telkens een ander schilderij krijgt al naargelang de lichtinval”, vindt Annie Andriessen (64). Voor haar beelden gaat Andriessen dan weer anders te werk. “De kleine beeldjes zijn gemaakt uit stukjes steen die ik bijhoud en speciaal maak voor dit soort tentoonstellingen. Ik bekijk de steen, volg mijn gevoel en begin eraan. Wanneer ik een groter werk maak dan zit daar uiteraard meer structuur in. Uitzonderlijk kan het wel eens gebeuren dat ik een grote steen heb liggen die me inspireert maar meestal werk ik met een voorontwerp.”

Minitentoonstelling

Gelijktijdig met deze tentoonstelling loopt er een minitentoonstelling in de Stationsstraat 158 bij Jef Debacker. In zijn etalage kan je al een glimp opvangen van deze tentoonstelling.

De tentoonstelling in GC De Oude Pastorij loopt nog tot 18 december en is dagelijks geopend van 11.00 - 17.00 uur. De toegang is gratis.

Info: 0479.22.44.46

MaTi
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio