Soufiane Bouchikhi pakt zilver bij beloften op EK veldlopen

Soufiane Bouchikhi pakt zilver bij beloften op EK veldlopen

Soufiane Bouchikhi pakt zilver bij beloften op EK veldlopen

Print
Soufiane Bouchikhi heeft België zondag een eerste medaille bezorgd op het EK veldlopen in Boedapest. De 22-jarige Bouchikhi werd in de Hongaarse hoofdstad tweede bij de beloften, op 10 seconden van de Noorse winnaar Henrik Ingebrigtsen.

De wedstrijd bij de beloften ging over 8,05 kilometer op het besneeuwde parcours in de Hongaarse hoofdstad. Bouchiki liep van bij de start attent mee voorin. In het begin nam de Spanjaard Merzoughi een handvol seconden voorsprong, maar iets over halfweg nam Bouchiki de leiding over.

Tot de laatste ronde leek hij op weg naar goud, maar Ingebrigtsen had zijn wedstrijd goed ingedeeld en ging erop en erover. De Noor, Europees kampioen op de 1500 meter, won in 24:30 en had 10 seconden voorsprong op Bouchikhi. Het brons was voor de Brit James Wilkinson (24:43).

Mats Lunders werd 21ste en Pieter-Jan Hannes 24ste. Dries Basemans moest opgeven.

Bij de vrouwen kwam Zenobie Vangansbeke, de enige Belgische deelneemster, als 20ste over de meet. Ze had 21:52 nodig voor de 6,025 kilometer en was daarmee meer dan een minuut trager dan de Britse winnares Jess Coulson. Coulson won in 20:40, voor de Russin Liudmila Lebedeva (20:49) en de Franse Clémence Calvin (20:52).

Archiefbeeld VDB

MEEST RECENT