Turnova krijgt ook twee nieuwe pleinen

Turnova krijgt ook twee nieuwe pleinen

Turnova krijgt ook twee nieuwe pleinen

Print
Turnhout - De ontwikkeling van het grote winkel- en woonproject Turnova op de voormalige Brepolssite is weer een stapje dichterbij.
Het stadsbestuur heeft samen met de ontwikkelaar van Turnova de rooilijnen vastgelegd. Die rooilijnen bepalen de grens tussen het openbaar domein en de privégronden. Zo worden er in het project onder meer twee nieuwe 'pleinen' voorzien. Het grootste is een nieuw buurtplein van zo'n 3.000 vierkante meter in het midden van de site. Daar komt heel wat groen voorziening. Daarnaast is er ook nog een klein pleintje van zo'n 350 vierkante meter aan de Otterstraat op de plaats waar ook de inrit zal komen voor de grote ondergrondse parking die voorzien is in het Turnovaproject. Tenslotte zijn er ook tal van voetgangers- en fietsverbindingen voorzien tussen het project en de aanpalende straten Grote Markt, Otterstraat en Baron Frans Du Fourstraat.

De gemeenteraad moet het rooilijnplan nog defnitief goedkeuren. Daarna volgt tijdens de eerste maanden van 2013 nog een openbaar onderzoek en pas daarna kunnen eventuele bouwvergunningen aangevraagd/toegekend worden. De eerste spadesteek zal dus nog zeker tot de tweede helft van 2013 op zich laten wachten.

Turnova zal na de realisatie ruim 200 woongelegenheden tellen, 16.000 vierkante meter winkels, een hotel, een ondergrondse parking met 900 parkeerplaatsen en een kunstacademie.

Toon Verheijen
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio