Nieuw bushokje aan diggelen geslagen

Print

Nieuw bushokje aan diggelen geslagen

Boechout - “Het gaat van kwaad naar erger,” zucht Dirk Degeest. “Als ook de ruiten van het gloednieuwe bushokje eraan moeten geloven, is het hier wel erg triestig gesteld.” Degeest woont al geruime tijd in de Vremdesesteenweg in Boechout. De vernieling van het bushoekje hier aan de hoek van de Vremdesesteenweg en de Mussenhoevelaan is een triest hoogtepunt in een golf van vandalisme en vernielzucht,” aldus Degeest, die in Boechout en omgeving bekend is als zanger van The Spinelli Connection. “Reeds 3 keer werd mijn brievenbus omver gegooid. Daarbij is mijn deksel steeds kapot. Ik heb het opgegeven nog een nieuwe te kopen. Het heeft toch geen zin meer.”
Ook de brievenbus van zijn buurman werd 3 weken geleden afgeknakt en een 100-tal meter verder op de stoep gelegd. Degeest gaat verder. “De motorkap van mijn wagen werd met verf beklad, de ruitenwissers werden reeds verscheidene malen afgebroken en mijn antenne werd gestolen.” Degeest wil zeker niet overkomen als een verzuurde burger die om de haverklap klaagt en zeurt. Maar nu is de maat toch vol. “Ik ben heel blij met de heraanleg van de Vremdesesteenweg,” vertrouwt hij ons toe. “Alleen jammer dat mensen het nodig vinden de grachten te gebruiken als stortplaats.”

Omdat niemand dat opruimt, gaat Degeest geregeld op stap om alle troep te verwijderen. Burgemeester T’Sijen belooft om het bushokje zo snel mogelijk te herstellen. “We zullen ook een oogje in het zeil houden,” aldus T’Sijen. De vernielingen aan het bushokje vonden waarschijnlijk plaats in de nacht van vrijdag op zaterdag. Buurtbewoonster Nathalie Van Oosterzee baat een kapsalon uit net achter het bushokje. “Ik was vrijdag nog laat aan het werk. Zaterdag was ik al vroeg terug op post hier in de zaak. Ik heb niets gemerkt.”

Patrick Vandyck
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio