Familie vermoorde Notorious B.I.G. krijgt excuses van politie

Print

Familie vermoorde Notorious B.I.G. krijgt excuses van politie

De politie van de Amerikaanse stad Los Angeles heeft zaterdagavond haar excuses aangeboden aan de familie van rapper Notorious B.I.G., die in 1997 om het leven kwam bij een onopgehelderde moordaanslag. In een poging om de vijftien jaar oude zaak op te lossen, had de politie immers het autopsierapport vrijgegeven, zonder de familie daarvan op de hoogte te stellen.

LAPD publiceerde het rapport, in de hoop dat de inhoud ervan "getuigen of andere mensen" ertoe zou aanzetten "om ons nieuwe informatie te geven, die ons in staat zou stellen deze zaak eindelijk op te lossen", verklaarde Billy Hayes, die het onderzoek leidt.

De politie "had de bedoeling om de familie te informeren vóór de publicatie" van het autopsierapport, maar wegens een "administratieve fout" is dat uiteindelijk niet gebeurd, aldus nog Hayes.

De speurder benadrukt ook dat agenten ondertussen persoonlijk hun excuses hebben overgemaakt aan de familie van Christopher Wallace, zoals de rapper werkelijk heette.

Tupac Shakur

The Notorious B.I.G. werd in maart 1997 op 24-jarige leeftijd doodgeschoten, zes maanden nadat zijn grote rivaal Tupac Shakur om het leven was gebracht. Volgens het openbaar gemaakte autopsierapport werd de zwaarlijvige rapper geraakt door vier kogels. Slechts één daarvan was dodelijk. Die kogel perforeerde zijn hart en enkele andere organen. Het rapport vermeldt verder dat in het lichaam van de gangsta rapper geen sporen van drugs of alcohol werden teruggevonden.

Algemeen wordt aangenomen dat de moord op 'Biggie Smalls' toe te schrijven valt aan de strijd tussen twee stromingen binnen de toenmalige hiphopwereld: de East Coast (rond Notorious B.I.G) en de West Coast (rond Tupac Shakur). Ook de moordenaars van '2Pac' konden nog altijd niet gearresteerd worden.

Foto AFP

.

Nu in het nieuws