Gert (17) overlijdt na klap tegen boom

De 17-jarige Gert Van Gaeveren uit Sint-Pauwels heeft zich zaterdagnacht te pletter gereden met zijn oude BMW. Hij had geen rijbewijs.

jatimmermans

In februari zou hij achttien worden en kon hij zijn praktische rijproef afleggen. Maar zolang kon hij blijkbaar niet wachten om zijn opgelapte oude BMW te testen. Met fatale gevolgen.

Gert Van Gaeveren uit de Beekstraat in Sint-Pauwels was zaterdagnacht op stap geweest. Hij stalde zijn fiets in de garage. In plaats van naar binnen te gaan, kroop hij achter het stuur van zijn BMW en vertrok. In een bocht in de Baarsstraat in Sint-Gillis-Waas verloor hij de controle over het stuur, botste tegen een verlichtingspaal om vervolgens tot stilstand te komen tegen een boom.

De jonge chauffeur droeg volgens de brandweer geen gordel.

Gert Van Gaeveren had vier broers, van wie een tweelingbroer Jurgen. Remi Audenaert (CD&V), burgemeester in Sint-Gillis-Waas, reageert aangeslagen. “Dit drama treft mij persoonlijk. De papa van Gert is een vriend. Gert is het tweede kind dat de ouders moeten afgeven. Jaren geleden stierf Sandra, het zusje van Gert. De kleuter werd aangereden door een auto toen ze aan het spelen was en plots de straat opliep.”

Het drama met dodelijke afloop in Sint-Pauwels is al het zoveelste zware ongeval dit jaar met een jonge bestuurder zonder rijbewijs. Uit cijfers blijkt dat steeds meer bestuurders zonder rijbewijs betrokken geraken bij een ongeval of bij een controle tegen de lamp lopen. Vorig jaar werden 10.507 bestuurders veroordeeld, de helft meer dan vijf jaar geleden. Op rijden zonder geldig rijbewijs staat een boete tot 11.000 euro of een jaar cel en een rijverbod van vijf jaar.

SOPHIE PYCKE / THIERRY GOEMAN Foto Gert Cools

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners