Özil (Real Madrid) vermijdt puntenverlies bij Valladolid

Print
Op de vijftiende speeldag in de Spaanse Primera División heeft Real Madrid zaterdag een moeizame zege geboekt. Mesut Özil zorgde met een fraaie vrije trap voor de verlossende treffer. Het werd 2-3 op het veld van Real Valladolid.

Karim Benzema deed na twaalf minuten spelen de openingstreffer van Manucho ongedaan, maar een teleurstellend spelend Madrid kwam opnieuw op achterstand via diezelfde Manucho. De Angolees had eigenlijk niet meer op het veld mogen staan na een elleboogstoot in het gezicht van Sergio Ramos. Na goed combinatiespel tussen Benzema en Özil maakte de Duitser met de rust in zicht de gelijkmaker.

De Koninklijke kwam een stuk beter uit de kleedkamers, maar buiten een volley van Ángel Di María en een afgekeurd doelpunt (buitenspel) van Ramos leidde dat niet tot grote kansen. Op twintig minuten van het einde kreeg het publiek in het Nuevo José Zorrilla toch nog een goal te zien. Özil schilderde een vrije trap via de onderkant van de deklat in doel.

Leider FC Barcelona kan zondagavond de voorsprong weer uitbreiden tot elf punten. Dan moet het wel winnen op het veld van een sterk spelend Real Betis.

Bekijk hier de vrije trap van Özil:

Foto AFP

MEER VOETBALNIEUWS