Maes verliest met Lokeren tegen ex-club KV Mechelen

Ondanks een erg spannend slot heeft KV Mechelen gisteren nog eens kunnen winnen. Slachtoffer van dienst was het Lokeren van Peter Maes. Malinwa kwam voor het uur al op een 2-0 voorsprong maar kreeg het in het slotkwartier nog erg warm. Het werd uiteindelijk 2-1.

jrosquin

De Petter, die zijn rentree maakte na drie maanden blessureleed, mikte een voorzet van Cordaro van dichtbij met het hoofd op Copa. Lokeren voetbalde goed mee maar had moeite met het bereiken van Mokulu. Toch kwam het op het kwartier dicht bij de openingsgoal. Pacovski bokste een schot van Patosi hoog weg en mocht van geluk spreken dat de bal niet in doel maar wel op de lat caprioleerde. Mokulu en opnieuw Patosi gingen hun kans in de rebound, maar stuitten telkens op een Mechels been.

Tien minuten later kende ook de thuisploeg pech bij de afwerking. Een prachtige volley van Pedersen verdiende beter, maar spatte uiteen op de paal. De druk van Malinwa werd groter en even na het halfuur werd het daarvoor beloond. Pedersen en Henkens combineerden door het centrum en die laatste bediende met een klare kijk Iddi, die maar moest binnentikken maar zich bij die actie wel ernstig blesseerde.

Malinwa verdubbelde zijn voorsprong snel na rust. Pedersen stuurde Cordaro op wandel met een lange pas en via De Petter als tussenstation kwam Henkens alleen voor Copa en liet hij de Ivoriaan kansloos met een opwippertje. De geschorste Maes zag zijn ploeg pas in het slotkwartier sterk opzetten. Paco zweefde een knappe krul van Patosi eerst nog uit de kruising, maar moest zich iets later toch gewonnen geven op een nog fraaiere poging van invaller Maric. Bij het ingaan van de extra tijd zorgde de Serviër ei zo na nog voor de gelijkmaker.

THST

Foto: Belga Henkens scoort de 2-0

KV Mechelen: Pacovski - Van Loo, Biset, Van Hoevelen, Ghomsi - Bateau, De Petter (93' Van Damme), Henkens - Cordaro, Iddi (41' Enevoldsen) - Pedersen (92' Junker) Lokeren: Copa - Galitsios, Maric, Gueye, De Bock - Overmeire, Persoons, Leko (68' Maric) - Saglik (58' Mitu), Patosi - Mokulu Doelpunten: 34' Iddi 1-0, 51' Henkens 2-0, 81' Maric 2-1 Gele kaarten: 16' Persoons (tackle), 58' Cordaro (tackle), 81' Mokulu (opstootje), 87' De Bock (tackle) Scheidsrechter: Dierick

MEER OVER KV Mechelen

Meer voetbalnieuws