Zulte-Waregem wint burenduel bij KV Kortrijk

Zulte Waregem won voor de zesde opeenvolgende keer op verplaatsing en dat wordt stilaan een stunt. Zo behoudt het uiteraard de tweede plaats in de rangschikking. Naessens scoorde vroeg op hoekschop, Leye trapte laat een strafschop binnen voor een vermeende handsfout van Reynaud. Het werd 1-2.

jrosquin

Sam Loeman was die van Kortrijk zeker niet te vriend: hij zag geen fout in een trap van Verboom op de voet van Chavarria en floot later wel een penalty voor een bal die niet tegen de arm maar tegen het hoofd van Reynaud werd aangeschoten. Zulte Waregem stond op dat moment nog altijd wel met 0-1 voor tegen een KV Kortrijk dat voor de tweede keer dit seizoen in eigen huis werd verslagen.

Kortrijk nam meteen het initiatief. Reynaud stak knap diep voor de weglopende Dejaegere die vrij voor Bossut niet kon afmaken, wat veel te maken had met de degelijke ingreep van de Esseveedoelman. Zulte Waregem reageerde met een snelle infiltratie van Delaplace, goed voor een voorzet waarop Trajkovski fel uithaalde: Darren Keet pakte kundig in twee tijden.

Meteen verzetten de bezoekers de bakens. Bij een corner van Hazard liet Naessens zijn bewaker N'Diaye ter plekke staan dromen en duwde intussen de bal in het open doel.

Even nadat Trajkovski op het halfuur weer had gedreigd met een fel schot dat Keet maar moeizaam kon keren, was N'Diaye ook aan de overkant niet bij de les. Chavarria schoof de bal panklaar voor het lonkende doel, maar N'Diaye slaagde erin om die stuntelig naast de paal te duwen. De Argentijn claimde trouwens een strafschop toen hij even later door Verboom fel op de voet werd getrapt.

Dan scoorde Leye maar met een goedkope strafschop. Mitrovic milderde nog op aangeven van Zukanovic.

Eddy SOETAERT

Foto: PN Naessens schreeuwt zijn vreugde uit na zijn goal

Scheidsrechter: Sam Loeman. Toeschouwers: 8.873. KV KORTRIJK: Keet, Martin (64' Mitrovic), Reynaud, Zukanovic, Mulemo (76' Kamghain), N'Diaye, De Mets (64' Capon), Dejaegere, Chavarria, Nfor, Oussalah. ZULTE WAREGEM: Bossut, De Fauw, D'Haene, Colpaert, Verboom, Malanda, Delaplace (77' Skulason), Naessens, Hazard (86' Lendric), Trajkovski, Leye. Doelpunten: 22' Naessens 0-1, 87' Leye (strafschop) 0-2, 93' Mitrovic 1-2. Gele kaarten: N'Diaye, Dejaegere, D'Haene, Skulason, Reynaud, Chavarria, Leye.

MEER OVER KV Kortrijk

Meer voetbalnieuws