Tien Cercle-spelers stellen punt veilig tegen OHL

Cercle heeft vrede moeten nemen met één punt na een matige partij die grotendeels bepaald werd door de referee, met een penalty en een onterechte uitsluiting.

jrosquin

De bezoekers kregen de eerste kans. Robson tilde na een hoekschop de bal over. Ook de tweede mogelijkheid was voor de bezoekers. Na een aanval door de centrale as van de verdediging werd Geraerts op rechts vrijgespeeld. De Bruggeling zag zijn schot op de vuisten van Verbist eindigen.

De tegenaanval leverde de eerste kans op voor Cercle. Gudjohnsen lanceerde knap op rechts Smolders die de vrije ruimte had. Bailly redde met een mooie save. Even na het halfuur stond het ook gelijk in mogelijkheden: Gudjohnsen vond Rudy, die vanuit stand de bal voorbij Bailly maar op de paal krulde.

Rood voor Verbist

En dan was het moment van ref Guerreiro gekomen. Ibou liep door op een diepe bal en kwam in botsing met Verbist die uitgekomen was. De doelman kon moeilijk in de lucht oplossen, maar de botsing werd door de referee bestraft met een penalty én rood voor Verbist. Ruim vijf minuten duurde de onderbreking: eerst het ongeloof en het protest, dan bleek de vestimentaire outfit van Coppens niet in orde. Intussen was het Smolders die het veld moest verlaten. Ibou knalde de elfmeter binnen (0-1).

Negentig seconden na de aftrap kwam er een nieuwe penalty. Gudjohnsen ging slim over het been van Robson en jawel, penalty. Evens vroeg geel en kreeg het, net als de overtreder.Gudjohnson liet zich niet pramen en knalde zijn zesde competitiegoal binnen (1-1).

Dadelijk na rust was er een eerste mogelijkheid van Geraerts, die aan de tweede paal een doorgekopte bal over knalde. Even later kwam Coppens ongepast uit, maar Chuka schoot in het zijnet. Tussenin had Van Eenoo ook in het zijnet besloten.

Daniël CHRISTIAENS

Scheidsrechter: C.-M.Guerreiro. Toeschouwers: 6.499. CERCLE BRUGGE: Verbist; Cornelis, Wils, Vidarsson, Evens; Smolders, Van Roose, Van Eenoo; Rudy, Gudjohnsen, Bakenga. OHL: Bailly; Vanaudenaerde, Robson, Weuts, Buyssens; Van Goethem, Geraerts, Ngolok, Gislason; Chuka. Ibou. Doelpunten: 38' Ibou (strafschop) 1-1; 40' Gudjohnsen (strafschop) 1-1. Vervangingen: 36' Smolders door Coppens; 67' Chuka door Pouga; 75' Rudy door Janssens; 81' Van Goethem door Yagan; 88' Gudjohnsen door Uchebo. Gele kaarten: Evens, Robson. Rode kaart: 36' Verbist.

Foto: Belga Bram Verbist begrijpt zijn uitsluiting niet

Meer voetbalnieuws