Giants onderuit bij Bergen: 66-57

Na de mooie Europese zege moesten de Port of Antwerp Giants naar het verre, koude Mons van coach Defraigne. Een plaats in de subtop was de inzet, maar de Giants gingen onderuit met 66-57.

jrosquin

De wedstrijd begon zonder de Giants-supporters die nog in de file stonden. Toen zij de zaal binnenkwamen stond het al 4-9. De bezoekers acteerden echter te slordig om de bonus te behouden. Taylor bracht beide ploegen terug naast elkaar (11-11). Love, Thondique en Moors probeerden telkens een nieuwe voorsprong uit te bouwen, maar de thuisploeg driepunterde die steeds terug dicht.

Vlak voor de buzzer bracht Guy Muya zijn ploeg zelfs voor het eerst op voorsprong bij 22-20. Pijnlijke Antwerpse balverliezen lieten de Walen uitlopen naar 31-27. Bij 31-30 kreeg Tim Black al zijn derde fout en moest Casteels ingrijpen. Een hardwerkende Moors bracht de sinjoren nog even terug op voorsprong bij 33-34 maar Cage mocht van de slapende Antwerpse defensie 5 punten maken binnen 20 seconden zodat een 38-36 ruststand op het bord stond.

Met beter afgewerkte vrijworpen had het er heel anders kunnen uitzien voor de mannen van Casteels. In het derde kwart hielden beide ploegen elkaar in evenwicht en kwamen om beurt aan de leiding. De havenjongens acteerden echter te slordig in de aanval met geforceerde shots, balverliezen en kapitale missers onder de korf om een bonus te verantwoorden. Met een 54-49 stand na dertig minuten mochten Moors en co dan ook heel tevreden zijn.

Dat de schade op dat moment niet hoger opliep kwam omdat Mons ook alles behalve geweldig presteerde. Moors probeerde de bakens te verzetten en met nog vier minuten te spelen stond het even terug 57-55, maar hij stond aanvallend helemaal alleen. Door alweer balverlies, de vijfde fout van Biggs en 61-55 op het bord was het over en out voor de Giants met nog twee minuten te spelen. Een vermijdbare nederlaag die de mannen van Casteels alleen aan zichzelf te wijten hebben was het logische gevolg. Hier zat alweer zoveel meer in.

Eindstand : 66-57

Giants: MOORS 18, HOPKINS 6, MWEMA 0, THONDIQUE 9, LOVE 8, Black 7, Biggs 4, De Zeeuw 11, Driesen 0

Andere uitslagen speeldag 8:

  • Luik- Leuven 75-85
  • Charleroi-Aalstar 102-71
  • Pepinster-Oostende 63-61

LUHE

Foto: GMAX

MEER OVER Telenet Giants Antwerp

Meer basketbal