Pauwels sneller dan Nys in Scheldecross

Kevin Pauwels (Sunweb-Revor) heeft zaterdag de Scheldecross op en rond het Strand van Sint-Anneke in Antwerpen gewonnen. Hij haalde het in een sprint met twee voor Belgisch kampioen Sven Nys. Wereldkampioen Niels Albert vervolledigde het podium. Pauwels boekte zijn tweede zege van het seizoen, na de wereldbeker in Tabor.

jrosquin

Sven Vanthourenhout bepaalde in het begin van de cross het tempo, tot ploegmaat Sven Nys resoluut overnam. Met zes koplopers begonnen ze aan de tweede ronde: Nys, Sven Vanthourenhout, Dieter Vanthourenhout, Wietse Bosmans, de Tsjech Radomir Simunek en de Zwitser Simon Zahner hadden een kloofje geslagen met de rest. Plots viel het vooraan stil, waardoor onder andere Niels Albert en Kevin Pauwels voorin konden aansluiten.

Pauwels en Nys alleen

Halfkoers verdapperde Pauwels. Nys sprong meteen naar zijn wiel en wat later deed ook Albert dat zodat we drie leiders kregen. Jim Aernouts kon even aansluiten bij de vluchters maar had zich geforceerd en moest er snel weer af.

Met nog minder dan twee ronden te rijden kreeg Niels Albert het lastig op een zandstrook en moest zijn metgezellen laten rijden.

Pauwels en Nys begonnen aan de slotronde met een ruime voorsprong op de wereldkampioen. In de daaropvolgende sprint ging Sven Nys als eerste de laatste rechte lijn in, maar schoot dan uit zijn linkerklikpedaal en zag zo Pauwels de bloemen grijpen. Na de grote drie reed Klaas Vantornout naar de vierde plaats.

Foto: Belga Kevin Pauwels

Lees ook: Pauwels: "Blij met tweede zege"

MEER OVER Sven Nys

Meer sportnieuws