Politie neemt drugs en kapmessen in beslag bij grootschalige actie

Bij een grootschalige gerechtelijke actie, in de nacht van vrijdag op zaterdag in Mechelen, controleerden 65 politieagenten in totaal 216 voertuigen en 243 personen. "De actie had bijzondere aandacht voor inbraken", meldt de Mechelse lokale politie zaterdag in een persbericht.

tmas

Daarnaast hield de politie ook alcohol- en drugscontroles. Daarbij werden 3 rijbewijzen onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken. Bij 559 ademtesten testten twaalf bestuurders (2,15 procent) positief. Er werd ook een 23-jarige man uit Luik gevat, die onrechtmatig een parkeerkaart voor andersvaliden bezat, en bovendien een gebruikershoeveelheid drugs en twee grote kapmessen in zijn auto had. Die werden in beslag genomen.

"De actie was een combinatie van patrouilles, zowel door herkenbare politiemensen als door collega's in burger, en statische controleposten", aldus het persbericht. "De patrouilles concentreerden hun aandacht op diefstalgevoelige buurten." Bij die controles werden vijf personen gevat die in het bezit waren van gebruikershoeveelheden drugs, onder meer cocaïne, hasj, khat en cannabis.

De bestuurders die hun rijbewijs voor 15 dagen kwijt zijn reden allen onder invloed: twee onder invloed van cocaïne, en een derde onder invloed van cannabis.

De politie controleerde ook op snelheid. Van de 371 gecontroleerde voertuigen reden er 33 (9 procent) te snel. Ze kregen hiervoor een proces-verbaal.

"De grootschalige gerechtelijke acties kaderen in de uitvoering van ons zonaal veiligheidsplan, meer bepaald het aanpakken van allerlei vormen van diefstallen", meldt het persbericht. "Deze acties zullen ook in de nabije toekomst gevoerd worden."

Archieffoto

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio