Fietsostrade moet bijgewerkt worden

Het stukje fietsostrade tussen de Kijkuitstraat en de Vogelenzangstraat wordt op maandag 10 december opnieuw afgeschraapt. Dat komt omdat dat stuk door de aannemer niet goed genoeg werd gelegd.

Wouters Greet

Tijdens en na de aanleg van de fietsostrade bekijkt een medewerker van de provinciale dienst Mobiliteit telkens of het stuk voldoende kwalitatief is.

Indien dat niet het geval is, zoekt de provincie samen met de aannemer, het studiebureau en de gemeente naar een oplossing. Dat is nu ook het geval in Kalmthout, waar het fietspad vol oneffenheden zit. “Onze controleur stelde vast dat het fietspad in Kalmthout niet voldoet aan de kwaliteitsverwachtingen. De vele oneffenheden bezorgen fietsers te veel trillingen”, zegt Inga Verhaert, gedeputeerde van Mobiliteit. Om dat op te lossen, zal het stuk afgeschraapt worden waar nodig.

Het fietspad blijft voor maandag nog berijdbaar. Fietsers moeten niet vrezen voor diepe putten want het gaat slechts om hoogteverschillen van minder dan één centimeter. "Je kan het vergelijken alsof je met een auto over kasseien rijdt. Het pad ligt dus niet vol met putten maar als we nu niet ingrijpen, kan de situatie er binnen drie of vier jaar wel zo uitzien.

Daarom streven we nu een dergelijk hoog niveau na", zegt Chris Brouwers, hoofd dienst Mobiliteit.

In Kalmthout zelf liggen ze niet echt wakker van het probleem. Maar enkele fietsers contacteerden het gemeentehuis om de oneffenheden te signaleren.

GRWO
Foto: W&F


Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio