Studenten te laat door sneeuw

Studenten die gisteren met de bus naar school gingen, kregen af te rekenen met lange wachttijden. Vooral in Brasschaat, Zoersel en Malle waren er problemen in de ochtendspits.

Wouters Greet

Vele studenten kwamen gisteren dan ook te laat aan op school. Dat was vervelend omdat het volop examentijd is. Ondanks dat vele leerlingen al een vroegere bus namen, konden ze toch niet op tijd achter hun bureau geraken.

"Wij namen deze ochtend lijn 640 in Gooreind richting Antwerpen om 07u12.

Dat is een bus vroeger dan die we normaal nemen. Pas om 08u45 kwamen we aan in onze school Mater Dei te Brasschaat. We kwamen dus een kwartier te laat aan terwijl we examen Nederlands hadden. Gelukkig hadden de leerkrachten daar begrip voor", vertellen Rein Kenis (14), Amber Mathyssen (14), Ilke Bellekens (14) en Emelie Vloebergh (14) uit Gooreind.

De vriendinnen moesten ook heel erg lang wachten toen ze na hun examen terug naar huis wilde keren. "Normaal komt de bus hier aan de kerk in Brasschaat om 11u17, maar we hebben moeten wachten tot 11u55.

Het was dus vooral s' morgens en 's middags dat het winterweer voor hinder op de baan zorgde. Later op de dag reden de bussen terug min of meer volgens hun normale tijdsschema.

Koen Peeters, woordvoerder van De Lijn Antwerpen: "Vooral 's ochtends moesten passagiers lang wachten op de bus. Dat kwam niet alleen door het winterse weer maar ook omdat meer reizigers dan anders gebruik maakten van het openbaar vervoer, ter vervanging van de auto of de fiets. In Brasschaat, Malle en Zoersel waren de wachttijden het grootst. Die liepen op tot 1,5 uur. Dat komt omdat die gemeentes belangrijke verbindingsassen zijn en het daar sowieso erg druk is. In de loop van de voormiddag is de situatie verbeterd, deels omdat het gestopt was met sneeuwen en het niet begon te vriezen."

GRWO
Foto: W&F

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio