1 / 2

Schepen Marc Engelen stopt met politiek

Na een tegenvallende persoonlijke score bij de jongste gemeenteraadsverkiezingen heeft Nijlenaar Marc Engelen (CD&V) voor zichzelf beslist dat het niet meer hoeft. Hij stopt met de actieve politiek.

Bert Provoost

De reden is begrijpelijk. "Ik zetel al dertig jaar in de gemeenteraad. De laatste achttien jaar was dat ook als schepen. Daarom heb ik beslist om in schoonheid mijn politieke leven af te sluiten. Ik zag het niet meer zitten om als gemeenteraadslid aan de tafel te zitten. Als schepen kan je zoveel meer betekenen. Ik wilde ook plaats geven aan andere, jongere mensen binnen de partij", legt de 58-jarige uit.

De mindere score vanop de derde plaats op de lijst kwam voor Engelen niet geheel onverwacht. "Ik heb veel mensen leren kennen door mijn werk op het CM-kantoor in Nijlen. Maar vijf jaar geleden heb ik een nieuwe functie gekregen op de CM in Mechelen. Daardoor viel het contact met de mensen in Nijlen grotendeels weg, en dat heb ik gevoeld. Toch ben ik blij dat ik zoveel heb kunnen verwezenlijken en dat we altijd in een aangename sfeer hebben kunnen besturen."

Engelen zal opgevolgd worden door eerste opvolger Geert Mariën.

Lees meer in de zaterdagkrant van Gazet van Antwerpen.

Bert Provoost

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio