1 / 8

Jagers illegaal actief aan 't Hutteke

Mensen van Natuurpunt hebben hulzen en illegale voederbakken aangetroffen in natuurdomein 't Hutteke. Volgens hen een duidelijk bewijs dat er nog steeds illegaal gejaagd wordt.

Bert Provoost

Natuurgebied 't Hutteke ligt tussen de Liersesteenweg en de Grote Nete. De makkelijkste toegang is langs de Fertlarelei, waar ook het KLJ-lokaal is gelegen. Het acht hectare grote natuurgebied, dat vooral uit weiland bestaat, trekt ook jagers aan. "Het is hier een prachtig gebied langs de Grote Nete. Dat vinden blijkbaar ook de jagers. Want ze komen hier geregeld illegaal jagen in ons natuurgebied. 't Hutteke hebben we de voorbije jaren stelselmatig aangekocht, maar de jagers trekken zich niets aan van het feit dat het onze grond is en blijven er jagen", zegt Koen Kerremans, die naast gemeenteraadslid voor Groen ook conservator is van het reservatenbeheer in de regio Grote Nete is.

Om de bewijzen te zien van de illegale jacht, moet je niet lang zoeken. "Door het hele terrein staan diepe bandensporen, vermoedelijk van terreinwagens. Samen met de politie zijn er hulzen gevonden. We hebben ook een voederbak aangetroffen. Daarmee voederen ze de fazanten mais. De dieren worden trouwens honderd procent zeker uitgezet. In het gebied zitten amper dieren, en al zeker amper fazanten. Maar elk jaar als het jachtseizoen begint, krioelt het plots van de fazanten. Ze moeten dus niet beweren dat ze jagen om het natuurlijk evenwicht te herstellen. Het is gewoon voor het plezier te doen."

Kerremans heeft nu een reeks houten paaltjes gezet voor de toegangsweg om de voertuigen te weren. De politie zegt langs te zullen komen als er inbreuken worden vastgesteld.

Lees meer in de zaterdagkrant van Gazet van Antwerpen.

Bert Provoost

.

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio