Mechelse spiegeltent open voor grote publiek (Audio)

Met de opening van spiegeltent Mirage op de Grote Markt dit weekend is Mechelen helemaal klaar voor de kerst- en eindejaarsperiode. Volgend weekend staan de kerstmarkt en de Champagnedagen op het programma.

Sven Van Haezendonck

'Mechelen houdt je warm' moet de Dijlestad net als vorige jaren in een feeërieke en hartverwarmende kerst- en eindejaarssfeer dompelen. De spiegeltent is daar het centrum van. "Wij nodigen iedereen uit om zeker een kijkje te komen nemen. Je kan tenslotte niet elke dag naar de cinema op de Grote Markt of naar een kmo-avond", zegt Wim Voss van NewWorld. Dat marketing- en communicatiebureau is samen met café Boesjkammeree, vzw Dijlefeesten en traiteur Gybels een van de partners voor de vernieuwde uitbating.

Zaterdagavond vindt in Mirage het eerste meezingconcert van Tom Kestens en Pat Donnez plaats, en zondag de jazzdag met de Mechelse iconen Frank Vaganée en Chris Joris. De spiegeltent is elke dag open vanaf 11u, en vandaag zaterdag 8 december zelfs al vanaf 10u. U kunt er zelfs binnenspringen voor een lunch- of marktmenu, of gewoon voor een drankje om even op te warmen van de winterkou.

Volgend weekend al verschijnen de kerststalletjes naar jaarlijkse traditie op de Grote Markt, op de Veemarkt en op het binnenplein van het stadhuis. Die kan je bezoeken op vrijdag 14 december van 14 tot 22u, op zaterdag 15 december van 10 tot 22u, en op zondag 16 december van 10 tot 20u. Nog een klassieker op de Mechelse feestagenda zijn de Champagnedagen in de Keldermanszaal van het stadhuis datzelfde weekend.

Meer info op

SVH

Beluister het interview met Wim Voss over de Spiegeltent:

Beluister het interview met Jef Van Dun over de Kerstmarkt:

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio