Overlijdensverzekering fors duurder voor wie ongezond leeft

Overlijdensverzekeringen zullen fors duurder worden voor wie er een ongezonde levensstijl op nahoudt.

tmas

Vanaf 21 december mogen verzekeraars geen onderscheid meer maken tussen mannen en vrouwen in de kostprijs van een overlijdensverzekering. Dat schrijft De Tijd.

Enkele verzekeraars grijpen het verbod om verschillende tarieven te hanteren voor mannen en vrouwen aan om nieuwe beoordelingscriteria in te voeren, onder meer de body mass index. Tot nu toe moest een kandidaat-verzekeringsnemer vaak alleen zijn geslacht en leeftijd opgeven en meegeven of hij al dan niet rookt.

Medisch onderzoek

Marktleider AG Insurance gaat nu strenger toezien op de gezondheid van zijn klanten. Voortaan krijgen polisnemers ook vragen over lengte en gewicht. Dat kan uiteindelijk uitmonden in een verzoek om een medisch onderzoek te ondergaan.

"Voor gezonde mensen vertaalt zich dat in een lager tarief voor de overlijdensverzekering. Ongezonde klanten gaan 5 tot 10 procent meer betalen", zo licht woordvoerder Gerrit Feyaerts van AG Insurance toe.

Ook Allianz en AXA zal gezondheid in rekening brengen, met de body mass index, de woonplaats en het beroep als mogelijke criteria.

Belga Foto BHul

Nu in het nieuws