De Kreuners nemen afscheid in nokvol Sportpaleis

‘t Is gebeurd. Het begin van het einde is ingezet voor De Kreuners, die vrienden die 34 jaar lang in elke kroeg, op elk Vlaams festival stonden. In een nokvol Sportpaleis plaatsten Walter en co gisteren een voorlopig eindpunt. Met een setlist vol hits en de hulp van Koen Wauters.

tmas

Natuurlijk was het niet de allerlaatste keer De Kreuners, volgend weekend staan de allerlaatste twee concerten in het Sportpaleis gepland. En toch. Het had zoiets als een heel vertrouwde vriend zien verhuizen naar het buitenland. Je weet dat hij er nog is, maar nooit meer zo dichtbij.

Uitroepteken

Zes jaar nadat De Kreuners een vorige keer op het grootste podium van het land stonden en 34 jaar nadat de groep een eerste keer op een podium stond, was gisteravond een uitroepteken. Al helemaal toen tijdens ‘Dans wel met mezelf’ extra podia verschenen waar het publiek op kon.

Een tweede uitroepteken volgde toen Grootaers tijdens eerste bisnummer ‘Zij heeft stijl’ van achter in de zaal naar voor getransporteerd werd per minipodium. Walter, ik wil je. De laatste woorden van een legendarische avond.

KBZ Foto CJ

MEER OVER Koen Wauters

Nu in het nieuws