Red Lions tegen Duitsland voor 5e plaats

De Belgische nationale hockeyploeg bij de mannen, die vannacht met 4-0 won van Engeland, neemt het zondag op de Champions Trophy in het Australische Melbourne in een duel om plaats vijf op tegen Duitsland. De Duitsers, de regerende Europese en olympische kampioenen, haalden het zaterdag in hun klassementswedstrijd immers met 6-4 van Nieuw-Zeeland. De Black Sticks kwamen nochtans 0-2 voor, maar de Duitsers zetten snel orde op zaken.

tmas

Eerder hadden de Belgische Red Lions in hun klassementswedstrijd met duidelijke 4-0 cijfers gewonnen van Engeland, dankzij treffers van Jérôme Truyens (27e en 59e), Cédric Charlier (57e) en Loïck Luypaert (70e pc). Het was de eerste overwinning voor de Belgen in hun allereerste Champions Trophy. Na drie nederlagen in de groepsfase werden ze donderdag in de kwartfinales met 1-0 uitgeschakeld door India. Zondag wacht Duitsland, dat met zijn eerste plaats op de wereldranglijst veel beter doet dan België (achtste).

De eerste vijf van de Champions Trophy krijgen meteen een ticket voor de volgende editie van het toernooi met 's werelds beste hockeylanden. Ook Argentinië is als winnaar van de Champions Challenge al zeker van deelname. Daarnaast deelt de Internationale hockeyfederatie twee wildcards uit. In 2013 vindt de Champions Trophy in India plaats.

Belga Foto EPA: 2 Belgische spelers proberen een Engelsman het schieten te beletten

Meer sportnieuws