Fiscus pakt 1,2 miljoen bij controles sportclubs

Fiscus pakt 1,2 miljoen bij controles sportclubs

Fiscus pakt 1,2 miljoen bij controles sportclubs

Print
De veelbesproken controles bij voetbal- en sportclubs in ons land hebben de fiscus dit jaar al 1,2 miljoen extra opgeleverd. Het gaat om een voorlopig resultaat, zo zegt woordvoerder Francis Adyns van de Federale Overheidsdienst Financiën in Het Belang van Limburg.

De fiscus reageert verbaasd op de commotie die is ontstaan over de meer intensieve controles van sportclubs in ons land.

“We hebben in samenspraak met de Belgische voetbalbond en de andere sportfederaties sinds februari vorig jaar een grote informatiecampagne voor de sportclubs op het getouw gezet”, zegt Adyns. “We hebben dit jaar ook aangekondigd dat we meer intensieve controles zouden uitvoeren op alle fiscale en sociale verplichtingen. We focussen dus niet op de gratis drankbonnen voor leden.”

De controles sinds begin dit jaar leverden voorlopig al 1,2 miljoen euro aan achterstallige btw en extra inkomstenbelasting op. Staatssecretaris John Crombez voor Fraudebestrijding heeft ondertussen aangekondigd een oplossing te zoeken voor de btw op gratis drankbonnen.

Lees ook: Over witwassen van misdaadgeld in het voetbal

DC
Foto CJ: Francis Adyns