Gerecht onderzoekt dossier tegen korpschef

Het Mechelse parket voert een onderzoek naar de schending van het beroepsgeheim tegen korpschef Yves Bogaerts. De basis is een rapport van de privacycommissie. Die heeft haar dossier na een klacht van actrice Tine Van den Brande overgemaakt aan het gerecht.

Sven Van Haezendonck

Aanleiding is een e-mail aan burgemeester Somers over een verkeersovertreding van toekomstig sp.a-raadslid Van den Brande die Bogaerts naar de pers stuurde. Volgens de hoofdcommissaris gebeurde dat per ongeluk. Na een onderzoek besluit de privacycommissie dat de korpschef de privacywet, de wet op de elektronische communicatie als de wet op het politieambt heeft geschonden.

"Ons vermoeden moet het gerecht nu verder onderzoeken. Schending van het beroepsgeheim is de conclusie die je hier kan uit trekken", zegt woordvoerster Eva Wiertz. Substituut Nele Poelmans bevestigt dat er een onderzoek loopt tegen Bogaerts. Procureur des Konings Anne-Marie Gepts leidt dat zelf.

Sinds kort is zonechef Yves Bogaerts opnieuw aan het werk. Burgemeester Bart Somers (Open Vld) baseert zich daarvoor op een brief van minister van Binnenlandse Zaken Joële Milquet (cdH). "Daaruit blijkt dat het gaat om een ongelukkige manipulatie van een gsm. Ik behoud mijn vertrouwen in Bogaerts", stelt hij. Op de nieuwe wending in het dossier wenst hij niet in te gaan. "Het is aan het gerecht om zijn werk te doen", stelt de burgemeester.

SVH

Foto Patrick Hattori

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio