Vader van vier sterft door CO-vergiftiging

Het gure winterweer, slechte verluchting en een hoog opengedraaide gaskachel veroorzaakten de dood van de 35-jarige Jozef Vissers. Een dochtertje trof de alleenwonende man levenloos aan in de woonkamer.

ccardinaels

Het slachtoffer van de uitwasemingen van koolmonoxide, dat een rijhuis betrok aan Den Hert, in het centrum van Wechelderzande, laat vier kinderen na. Een van zijn dochters trof het lichaam van vader omstreeks 17.30 uur levenloos aan op de vloer van de woonkamer. Ze verwittigde een buurman, die onmiddellijk de hulpdiensten belde. Een zieken wagen was als eerste ter plaatse. De ambulanciers merkten dat hun CO-melders alarm sloegen bij het betreden van het huis. Wat later drong de brandweer van Malle de woning binnen. Ze verluchten het huis, maar voor de ongelukkige bewoner kon geen hulp meer baten.

De brandweer mat in het huis geen extreem hoge CO-waarden, maar ook lagere dosissen kunnen dodelijk zijn, zo waarschuwen de hulpdiensten.

Bekende opa

Slachtoffer Jozef Vissers is de kleinzoon van de bekende Kempense bokser Jos Vissers (1928-2006), die in 1948 nog een zilveren medaille bij de lichtgewichten behaalde op de Olympische Spelen in Londen.

Marc HELSEN Foto BFM

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio