Aldi-erfgenaam Berthold Albrecht (58) overleden

In Duitsland is op 58-jarige leeftijd Berthold Albrecht overleden, de zoon van Theo Albrecht, medeoprichter van de winkelketen Aldi. Berthold Albrecht overleed al in november, maar het overlijdensbericht werd pas nu in enkele kranten gepubliceerd.

ccardinaels

De familie Albrecht, een van de rijkste families in Europa, waakt angstvallig over haar privacy, vooral nadat Theo senior in 1971 werd ontvoerd. Berthold en zijn broer Theo Junior namen de leiding van het bedrijf over na de dood van hun vader in 2010. Theo senior en zijn broer Karl bouwden de supermarkt van hun moeder uit tot een gigantische discountketen met wereldwijd 9.800 filialen.

Omdat de stichters het niet altijd over alles eens waren, verdeelden ze in 1961 het bedrijf in twee. Theo kreeg de leiding over de winkels in Noord-Duitsland en de rest van Europa, Karl kreeg de winkels in Zuid-Duitsland, Groot-Brittannië, Australië en de VS. Berthold en Theo junior zijn goed voor een vermogen van 17 miljard euro. De 92-jarige Karl Albrecht is met zijn 25 miljard de rijkste Duitser.

GC/foto EPA
Nu in het nieuws