Drie verdachten opgepakt voor roofmoord op 79-jarige vrouw

Het Brusselse gerecht heeft drie verdachten opgepakt voor de roofmoord op de 79-jarige Marie José Verelst, wiens lichaam vorige week dinsdag in Jette werd aangetroffen. Het gaat om een 19-jarige en twee minderjarigen van 17 en 15 jaar oud. Die laatste twee waren al in aanraking gekomen met de jeugdrechter en zijn geplaatst in de gesloten jeugdinstelling van Kasteelbrakel. De meerderjarige was nog niet gekend door het gerecht en is aangehouden. Dat meldt het Brusselse parket.

jrosquin

Het was de broer van het slachtoffer die vorige dinsdagavond de gruwelijke ontdekking deed. Buren van de vrouw hadden hem verwittigd dat ze haar al een tijdlang niet gezien hadden. Toen de man poolshoogte ging nemen in het appartement van zijn zus op de De Smet De Naeyerlaan, trof hij haar levenloos aan. Alle lichten in de flat brandden en alle kasten en laden stonden open.

Geslagen en gewurgd

Een autopsie die op het lichaam werd uitgevoerd, wees uit dat ze verschillende verwondingen had opgelopen waaraan ze overleden was. Volgens verschillende media was de vrouw zowel geslagen als gewurgd maar dat kon het Brusselse parket niet bevestigen.

Het onderzoek door de politie leidde woensdag tot de arrestatie van drie verdachten, één 19-jarige, een 17-jarige en een 15-jarige. Alledrie hebben ze volgens het parket bekend dat ze aanwezig waren in de flat maar ze ontkennen dan weer alledrie dat ze geweld zouden gebruikt hebben. Het verdere onderzoek moet nu de juiste rol van elk van hen aan het licht brengen.

De twee minderjarigen waren al gekend bij het gerecht en stonden onder toezicht van een jeugdrechter. Die heeft nu beslist hen te plaatsen in de gesloten jeugdinstelling van Kasteelbrakel. Ze zijn samen met de 19-jarige verdachte door onderzoeksrechter De Breucker in verdenking gesteld voor roofmoord. Die 19-jarige is aangehouden en verschijnt maandag voor de Brusselse raadkamer. Die moet zich dan uitspreken over zijn verdere aanhouding.

Beeld: Google Maps

MEER OVER Jette