Metallica nu ook te beluisteren via Spotify

Metallica nu ook te beluisteren via Spotify

Metallica nu ook te beluisteren via Spotify

Print
Muziekfans kunnen de nummers van metalband Metallica voortaan ook beluisteren via de streamingwebsite Spotify. Dat deelde drummer Lars Ulrich mee, die tevens meegaf dat de jarenlange vete met Napster-stichter Sean Parker is bijgelegd.

Metallica heeft na 28 jaar het platenlabel Warner Music verlaten. De band richtte met Blackened Recordings zijn eigen label op en bezit bijgevolg voor het eerst de volledige controle over zijn 'black catalogue'. De band besliste meteen om zijn muziek beschikbaar te stellen op de streamingwebsite Spotify. De nummers van Metallica vallen dus gratis te beluisteren. Spotify heeft wereldwijd 20 miljoen gebruikers waarvan er 5 miljoen betalen voor de muziek.

Metallica legde overigens de ruzie bij met Napster. Napster behoorde tot de pioniers van het illegale downloaden. Metallica legde zich daar echter niet bij neer en smeerde oprichter Sean Parker een proces aan zijn broek. Napster werd gedwongen om alle gebruikers die de muziek van de groep hadden gedwonload van Napster te verwijderen.

Foto: AFP
Napster-oprichter Sean Parker broederlijk naast Lars Ulrich

MEEST RECENT