Kritiek op familieband Somers met Studio 100

De deal met Studio 100 voor de verhuur van de Nekkerhal levert Mechels burgemeester Bart Somers (Open Vld) kritiek op. Daarbij wordt zijn famillieband met een van de topmensen van het amusementsbedrijf in vraag gesteld.

Sven Van Haezendonck

Organisator Theo Jorna die dit jaar voor het eerst de Fiets- en Wandelbeurs organiseerde, is een van de mensen die zijn twijfels uit. "Toen ik anderhalve week geleden in Mechelen was, heb ik mijn datum voor 2014 vastgelegd. De overeenkomst met Studio 100 was voor mij een donderslag bij heldere hemel", zegt hij. Voor hem is de stad een onbetrouwbare partner geworden. "U weet toch dat burgemeester Somers de schoonbroer is van een van de grote bazen van Studio 100? Ik vind dat allemaal een beetje vreemd."

Lees ook: Musical Studio 100 in Nekkerhal voorgesteld

Somers: "Kijk, ik ga natuurlijk niet ontkennen dat Hans Bourlon de broer is van mijn echtgenote. Ik ben trots op wat hij realiseert, maar ik heb geen enkel financieel belang in Studio 100." De burgemeester is ervan overtuigd dat Mechelen alleen maar kan winnen. "De stad zou kansen laten liggen door niet samen te werken met Studio 100 zolang ik burgemeester ben. Dit project zet onze stad op de kaart", zegt Bart Somers nog.

Beluister hier de reactie van burgemeester Bart Somers:

Lees meer in de vrijdagkrant van Gazet van Mechelen.

SVH

Foto Joris Herregods

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Bart Somers