Scouts naakt voor het goede doel

De laatstejaars leden van Scouts 48-11 in Wilrijk hebben een ludieke naaktkalender gemaakt. De opbrengst van de verkoop gaat naar een schooltje in Thailand, waar ze deze zomer naar op kamp gaan.

jatimmermans

De leden van de jintak (laatstejaars) van Scouts 48-11 Kristus Koning zochten dit jaar een wel heel speciale manier om geld in te zamelen. Naast de jaarlijkse inzamelacties, wilden de jongeren dit jaar iets extra doen. "We speelden al een tijdje met het idee om een kalender te maken. Dat heeft altijd succes", legt scoutsleider Jente De Ridder uit. "We wilden wel een ludieke en originele actie en kozen daarom voor een naaktkalender." De scouts maakte de kalender met de nodige humor en wilde er geen platvloerse naaktkalender van maken.

De negen leden poseerden de voorbije maand in het Antwerpse stadscentrum als (aangeklede) boerin en naakte boer. De edele delen van de boer werden bedekt door de groente van de maand. De naam van de kalender is dan ook Groe(n)ten uit A. De scoutsleden namen foto's op verschillende bekende plaatsen in de stad. Zo poseerden ze onder meer aan het MAS, Petroleum Zuid, in de voetgangerstunnel, maar ook op Linkeroever met zicht op de skyline van Antwerpen.

De opbrengst van de kalenderverkoop gaat integraal naar een schooltje in Chiang Mai, in het noorden van Thailand. In samenwerking met Scouts en Gidsen Vlaanderen, startten Scouts 48-11 een project op om de school deze zomer te helpen.

LYNN SYMONS

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio