1 / 6
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Musical Studio 100 in Nekkerhal voorgesteld

In de Nekkerhal is donderdag de musical over de Groote Oorlog officieel voorgesteld. Ook de maquette voor het spektakel is er getoond.

Sven Van Haezendonck

In 2014 is het precies 100 jaar geleden dat ons land werd getroffen door de Eerste Wereldoorlog. Dat is volgens de top van Studio 100 een uitgelezen thema om een vervolg te breien aan het succes van Daens vier jaar geleden. "Want er zijn nu eenmaal niet zoveel grote, volkse en Vlaamse thema's om een muscial over te maken. En wij willen met iets vernieuwend komen, want zelfs in Londen slaat de crisis hard toe in de sector", zegt topman Hans Bourlon.

Dat Studio 100 voor de Nekkerhal kiest, is volgens Bourlon niet toevallig. "Het is de enige hal waar dit project mogelijk is", zegt hij. Regisseur Frank Van Laecken legt uit waarom. "In de hal zullen wij een mobiel podium voor 1850 toeschouwers bouwen dat wij zowel vooruit als achteruit kunnen laten rijden. Een meter in anderhalve seconde. Daardoor brengen wij het publiek middenin het decor, zoals een camera bij een film."

Burgemeester Bart Somers (Open Vld) is blij met de keuze voor Mechelen. "Eender welke andere stad zou hier geld voor op tafel leggen. Wij zullen er 250.000 euro meer aan verdienen dan een gemiddeld ander jaar dat wij de Nekkerhal verhuren. Bovendien is er van een mobiliteitsinfarct geen sprake. Per voorstelling zullen hier 1000 auto's aankomen en er is parking voor 4000", stelt hij.

Meer informatie vindt u op www.14-18.nu.

Beluister hier een reactie van burgemeester Bart Somers:

Lees meer in de vrijdagkrant van Gazet van Antwerpen.

SVH

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners