"Niet verstandig van Vanackere om al te speculeren over 2014"

Niet verstandig van Vanackere om al te speculeren over 2014

"Niet verstandig van Vanackere om al te speculeren over 2014"

Print
Het is van Steven Vanackere "niet zo verstandig" om nu al te speculeren over de volgende federale regering in 2014. Dat zei Vincent Van Quickenborne (Open Vld) in 'De Ochtend' op Radio 1. CD&V-vicepremier en minister van Financiën Vanackere had woensdagavond te kennen gegeven dat hij niet mikt op een regering-Di Rupo II. "Laat ons niet vergeten dat deze regering geen meerderheid heeft aan Vlaamse zijde", zei hij.

Van Quickenborne, tot voor kort zelf minister in de federale regering, vindt dat de ministers van Di Rupo I zich nu beter op hun werk concentreren en zich pas enkele maanden voor de verkiezingen van 2014 met de volgende coalitie mogen bezighouden. "Het is onverstandig om daar nu al over te spreken", zei de toekomstige burgmeester van Kortrijk.

"Levendige partij"

Hij werd ook bevraagd over het kritische rapport over Open Vld van Noël Slangen. Dat lekte uit in de week dat de Vlaamse liberalen hun nieuwe voorzitter verkiezen. "We zijn een levendige partij, dat is het minste wat je kunt zeggen", repliceerde Van Quickenborne. "We zijn de founding fathers van de democratie. Iedereen heeft het recht om zich uit te spreken."


Open Vld heeft nog steeds veel potentieel, vindt 'Q'. Hij trekt zich op aan uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen in zijn eigen stad, waar Open Vld onder eigen naam meer dan 21 procent van de stemmen haalde.

Belga
Foto Belga

Nu in het nieuws